Handgjorda exklusiva bakverk till event, bröllop och fest







fredag 1 april 2011

Holy Sweet ♥ Journal Chocolat

Holy Sweet fick nöjet att medverka i chokladmagasinet Journal Chocolat,

och såhär blev resultatet när våra choklad & lakritscupcakes fick vara omslagsmodeller...

I tidningen bjuder vi på ett härligt recept på omslagscupcakesen; Chokladcupcakes fyllda med Lakritskola toppade med Lakrits/Cream Ceese frosting.

Här kan ni läsa hela artikeln och receptet!

Fotografen som fotat våra cupcakes är underbara - Paulina Westerlind

Se och njut!


Tack Paulina & tack till Journal Chocolat!

Holy Sweet ♥ Madelin Downey!

En av de roligaste delarna i vårt arbete är att få träffa och inspireras av andra aktörer i bröllopsbranchen. Vi har träffat fotografer, smyckesdesigners, tillverkare av de mest fantastiska bröllopsklänningar, florister och bröllopskoordinatorer, och vi har skrivit om några av dem på bloggen tidigare. Idag vill vi lyfta fram en otroligt inspirerande kvinna, Madelin Downey-



Madelin är floristen bakom den fantastiska bukett som fick samsas med våra bakverk till IKEA´s blogg -Livet Hemma

Det var också Madelin som försåg oss med blommor till vårt dessertbord på bröllopsmässan på Grand Hôtel. Det var många som kommenterade och beundrade den vackra anemonbuketten! Madelin är inte bara florist utan jobbar även med håruppsättning, dekor och kostym.


Några ord från Madelin...

"Jag är en äkta nostalgiker, jag älskar grejer från förr, saker som har en historia. Det är något med formspråket som tilltalar mig, det är ofta enkelt och stilfullt men alltid välgjort med små snygga detaljer. Jag är särskilt förtjust i hela jazzeran, ända från 1920-talet fram till Be-bopen och beatniks på femtiotalet. Det var glamoröst och syndigt, svart och svängigt. När jag jobbar som florist är det dessa tider som inspirerar mig, jag insuper gamla damtidningar, brudfoton, tyger & tapeter och gamla bokmärken. Jag gillar blommornas naturliga form och väsen, mina buketter är ofta ostyriga och trädgårdslika. Ibland gör jag burleskt glamorösa ros- och pionbuketter med strutsplymer och lull-lull, jag har inga hämningar på det viset. Jag jobbar väldigt mycket med bröllop, som stylist gör jag då även håruppsättningar och dekor i vintagestil, vilket sätter en helhet på både brudparet och festligheterna. Jag älskar bröllop. Jazzen är en stor källa till stämning och inspiration, i min ateljé går den varm i bakgrunden. Kanhända tar jag några danssteg ibland."

Underbara foton av Anna Roström- Small Pig Art